Salata boeuf
Iată o rețetă pentru salata boeuf, un preparat tradițional românesc:
Ingrediente:500 g carne de vită (de preferat fiartă și răcită) sau carne de pui
4-5 cartofi mari, fierți și răciți
3-4 morcovi mari, fierți și răciți
200 g mazăre congelată, fiartă și răcită
200 g castraveți murați, tăiați cubulețe
3 ouă, fierte și răcite
4-5 linguri de maioneză
1 lingură de muștar
Sare și piper, după gust
Câțiva castraveți murați, tăiați în felii subțiri (pentru decorare)
Mărar proaspăt, tocat (pentru decorare)
Instrucțiuni:
Dacă nu aveți carne de vită fiartă și răcită, gătiți carnea într-o oală cu apă sărată până când este fragedă. Lăsați-o să se răcească complet înainte de a o tăia cubulețe mici.
Tăiați cartofii și morcovii în cubulețe de aproximativ 1 cm.
Într-un bol mare, combinați carnea tăiată cubulețe, cartofii, morcovii, mazărea și castraveții murați. Amestecați ușor pentru a combina ingredientele.
Într-un bol mic, amestecați maioneza cu muștarul, sare și piper, până obțineți o sos cremos. Adăugați sosul peste amestecul de carne și legume și amestecați ușor până când totul este bine acoperit cu sos.
Tăiați ouăle fierte în felii și adăugați-le în bolul cu restul ingredientelor. Amestecați ușor, având grijă să nu sfărâmați ouăle prea mult.
Gustați salata și ajustați condimentele, dacă este nevoie.
Puneți salata boeuf într-un castron frumos și decorați cu felii de castraveți murați și mărar tocat.
Lăsați salata boeuf să se răcească în frigider timp de cel puțin o oră înainte de servire, pentru ca aromele să se combine și să se intensifice.
Salata boeuf este o mâncare tradițională românească și poate fi servită ca aperitiv sau ca fel principal însoțită de pâine proaspătă. Este potrivită pentru sărbători sau orice altă ocazie specială. Puteți personaliza rețeta adăugând și alte legume preferate sau condimente, în funcție de gusturile dumneavoastră.

Comentarii
Trimiteți un comentariu