Tradiții Pascale
Pască fără aluat – un deliciu de Paște
Pentru mine orice sărbătoare este un prilej pentru a găti și pentru a împărți bunătățile cu toată familia. Așa că și anul acesta de Paște voi pregăti pasca mea fără aluat. Este cel mai râvnit desert de pe masa de Paște, și îmi doresc să împărtășesc si cu voi această rețetă minunată, pe care sper să o încercați. Vă doresc tuturor Paște fericit si cald alături de familie și cei apropiați!
Ingrediente pentru Pască fără aluat:
- 1 kg brânză dulce de vaci
- 200 grame smântână
- 200 grame unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
- 10 ouă
- 300 grame zahăr
- 80 grame făină
- 70 grame gris
- 200 grame stafide
- 7 grame praf de copt
- Esență de vanilie, lămâie, portocale (după preferințe)
- Coajă portocală, lămâie
Mod de preparare Pască fără aluat:
Primul pas a fost să pun stafidele la hidratat. Într-un castron mai mare am pus stafidele peste care am pus apă fierbinte și un pic de rom (acesta este total opțional). Le-am lăsat la hidratat peste noapte. Apoi le-am scos într-o sită la scurs, și le-am lăsat până ce am avut nevoie de ele.
Următorul pas a fost să separ cele 10 ouă. În două castroane mari (deoarece avem multă compoziție), am separat albușurile de gălbenușuri. Între timp am pornit și cuptorul, la 180 grade C, cu căldură și de sus și de jos.
Primul pas a fost să pun stafidele la hidratat. Într-un castron mai mare am pus stafidele peste care am pus apă fierbinte și un pic de rom (acesta este total opțional). Le-am lăsat la hidratat peste noapte. Apoi le-am scos într-o sită la scurs, și le-am lăsat până ce am avut nevoie de ele.
Următorul pas a fost să separ cele 10 ouă. În două castroane mari (deoarece avem multă compoziție), am separat albușurile de gălbenușuri. Între timp am pornit și cuptorul, la 180 grade C, cu căldură și de sus și de jos.


Comentarii
Trimiteți un comentariu