Salam de biscuiți
Cat de mult iubeam in copilarie, eu si fratele meu, acest minunat salam de biscuiti simplu! Singurul lucru care nu ne placea, era ca trebuia sa asteptam cateva ore bune pana sa-l putem gusta. Tocmai de aceea mami il facea seara tarziu, cand noi deja dormeam, si a doua zi il gaseam pe masa, alaturi de o cana cu lapte.
Datorita faptului ca este un desert fara coacere, salamul de biscuiti este unul dintre deserturile cele mai simple si indragite de intreaga familie. Nici nu va spun cat de bucurosi eram cand mami ne pregatea acest salam dulce de casa! Uneori mami strecura si mici bucatele de rahat in salam, dar noi il preferam doar cu biscuiti, cacao si ciocolata.
Exista si retete de salam cu oua, eu personal nu le-am folosit niciodata in aceasta reteta, mi se par inutile, iar salamul chiar are un gust foarte greu daca il preparam astfel.
Ca sa obtinem un salam dulce delicios, trebuie sa il facem cu o seara inainte. Imediat dupa preparare, il infasuram strans in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pana a doua zi. In acest fel, biscuitii se vor inmuia suficient, iar aromele se vor combina perfect. Dupa repaus, salamul se taie in felii de circa 1,5 cm grosime. Daca vrem felii frumoase de salam, nu trebuie sa le taiem foarte subtiri.
Ce tip de biscuiti folosim pentru acest delicios salam dulce?
Reteta este foarte simpla si la indemana oricui. Important este sa alegem niste biscuiti cu o consistenta mai dura, de genul biscuitilor populari de pe vremuri care se vindeau varsati. Eu am folosit biscuiti Oro Saiwa clasici, au o consistenta ideala pentru salamul de biscuiti, dar la fel de bine puteti folosi orice tip de biscuiti mai duri (cu vanilie, cacao sau chiar biscuiti integrali). Personal ador versiunea de salam cu biscuiti integrali!
O alta reteta cu biscuiti, fara coacere, pe care va recomand cu drag sa o incercati, este reteta de salam cu nuci si mascarpone. Un deliciu!



Comentarii
Trimiteți un comentariu