Reteta simpla de sarmale



Iată o rețetă simplă pentru sarmale:

Ingrediente:Frunze de varză acră sau frunze de viță de vie murate
500g carne tocată (de porc și vită, în proporții egale)
1 ceapă mare, tocată mărunt
1 cățel de usturoi, pisat
200g orez
2 linguri de ulei
1 lingură de bulion de roșii
1 lingură de boia dulce
Sare și piper, după gust
Oțet (opțional)
Smântână pentru servire

Instrucțiuni:

Dacă utilizați frunze de varză acră, puneți-le într-un vas cu apă fierbinte pentru a le înmuia și a elimina excesul de saramură. Dacă utilizați frunze de viță de vie murate, clătiți-le bine sub apă rece.


Într-un bol mare, combinați carnea tocată, ceapa tocată, usturoiul pisat și orezul. Adăugați și condimentați cu sare, piper și boia dulce. Amestecați bine compoziția până când toate ingredientele sunt încorporate uniform.


Luați o frunză de varză sau de viță de vie și puneți o lingură de compoziție de carne în mijlocul frunzei. Rulați frunza strâns, împachetând compoziția în interior. Repetați acest pas cu toate frunzele și compoziția de carne.


Într-o oală mare, adăugați uleiul și bulionul de roșii și încingeți la foc mediu. Așezați sarmalele în oală, cu partea închisă în jos, creând un strat uniform.


Adăugați apă suficientă în oală pentru a acoperi sarmalele. Dacă doriți, puteți adăuga și oțet în apă pentru a accentua gustul acru al sarmalelor.


Acoperiți oala și lăsați sarmalele să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 2-3 ore sau până când frunzele de varză sunt moi și compoziția de carne este gătită.


Serviți sarmalele fierbinți, alături de smântână. Se pot acompania cu mămăligă, murături sau salată de varză.

















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salata boeuf